Începând cu 20 decembrie 2013, ora 00:00, softul meu general a primit o actualizare. Dupa 30 de ani de funcționare am trecut la o versiune noua: 4.0.

Nu sunt genul de persoană care să își facă probleme că anii se adună și se numără în firele albe de la tâmple. Nu am simțit și nu am afișat niciodată vârsta. Știam ca va veni momentul ăsta și totuși avalanșa de gânduri și de trăiri interioare m-a luat prin surprindere.

Au trecut mulți ani și cât de puțini au mai rămas…

În momentele astea, inevitabil, te gândești retrospectiv. Acum pot spune că îmi lipsesc momentele copilăriei sau adolescența când ne credeam super-copii. Nu aveam griji, nu ne loveam de părțile hâde ale existenței. Îmi lipsesc prietenii de atunci și regret că valurile vieții ne-au dus atât de departe unii de ceilalți.

Spre deosebire de alții, generația noastră a luat din plin agitația, stresul, trânta cu realitatea imediată. Mi-ar fi plăcut să mai copilărim, mi-ar fi plăcut să mai putem lăsa grijile apăsătoare pe umerii altcuiva.

Și dacă am ajuns la cifra 40 nu pot să nu mă gândesc și la mama. Așa cum au trecut anii peste mine, așa au trecut și peste ea. Știu că nu i-a fost ușor să mă crească singură, știu că au fost unele momente când am fost necioplit sau poate prea dur, dar mă consolez cu gândul că le-a trecut demult cu vederea…

Dacă ar fi să mă uit la prezent, mă bucur că am o familie minunată, o soție drăgăstoasă și frumoasă, pe care o iubesc cu tot  ZEN-ul meu si un băiat care crește văzând cu ochii. Mi-ar plăcea ca pe el viața să nu-l mai provoace atât de brutal. Mă gândesc că, peste vreo 14 ani, când Iannis va împlini 20 de ani, să se fi rezolvat multe dintre problemele care nouă ne-au dat atâtea bătăi de cap.

Îmi vin multe cuvinte în cap și îmi este greu să le ordonez logic! As vrea sa le spun pe toate deodată.

Din pacate, actualizarea asta la versiunea 4.0 nu mai poate fi rescrisă. Nu te mai poti întoarce la versiunile precedente, 3.0 sau 2.0.

Rămâne să vedem ce va fi de acum încolo! Lupta continuă!

Mulțumesc tuturor pentru urări, am simțit fluxul de gânduri bune 🙂

P.S.: I LOVE YOU, HONEY!