Am fost astazi la Cars 2. Baiatul meu este mare fan “Fulger McQueen” si de abia a asteptat sa se lanseze partea a doua. Sincer si eu. Nu cred ca e vreun adult caruia sa nu ii fi placut prima parte din “Masini” sau cele trei episoade din “Toy Story”.

Insa Cars 2 nu prea mai este un film de animatie pentru copiii sub o anumita varsta. Al meu are 4 ani si ceilalti 2 prieteni ai lui care ne-au insotit, cam tot asa. Povestea nu mai este centrata pe Lightning McQueen ci pe prietenul acestuia, Bucsa, si pe alte inca 3-4 personaje. Rolul lui McQueen se rezuma doar la participare la 3 curse.

Actiunea este dificil de urmarit pentru niste copii. Intervin niste intrigi de spionaj, agenti sub acoperire si mafioti. Sunt multe detalii care necesita atentie si este fooooarte multa actiune cu urmariri, explozii si alte efecte pirotehnice. Daca filmul nu ar fi fost imbracat intr-o forma pentru copii ai spune ca este un adevarat lung metraj de actiune.

Pe de alta parte filmul este facut excelent la nivel de grafica. Elementele sunt foarte bine imbinate, atentia la detalii fiind maxima. Efectul 3D ii sporeste spectaculozitatea. Am apreciat in mod deosebit adaptarea dublajului in limba romana. Este plin de umor si poantele sunt bine plasate in context.

Pentru ca are o voce potrivita, Radu Naum a fost ales sa interpreteze rolul comentatorului de curse. Ii regasim in distributia de voci pe aceeasi Valetin Uritescu (Bucsa), Stela Popescu (Flo), Corina Danila (Sally), Florian Ghimpu (Lightning McQueen).

Este un film care nu trebuie ratat dar, din experienta cu 3 copii de varste apropiate prezenti la film, va spun ca isi cam pierdusera interesul la un moment dat! Raman la parerea ca mai simplu e mai bun!