S-a tot speculat pe marginea prezentei butonului “Home” pe noul iPad. Am vazut ca au fost unii care se bucurau de lipsa acestuia.

Exista un detaliu minor legat de existenta butoanelor fizice pe device-uri si de functionalitatea acestora. In cazul iDevice-urilor functiile butoanelor de pe margini sunt cunoscute dar una dintre cea mai importanta este aprinderea ecranului.

Poti sa aprinzi ecranul cu butonul Power/Sleep, Home sau chiar folosindu-l pe cel de Silent. Deci oricare dintre cele doua butoane (Home, Power/Sleep) ar crapa ai cum sa accesezi continutul din telefon/tableta.

Daca ar fi sa ma uit la Galaxy Nexus pe care il butonez in prezent (si mai sunt si alte modele), exista un singur mod de a intra in telefon: prin intermediul butonului Power/Sleep. Acelasi buton este responsabil si de functia Silent. Butonul preia deci toate sarcinile iar posibilitatea ca el sa cedeze este mare data fiind frecventa utilizarii.

Si daca a cedat, singurul mod de a intra in telefon este sa il pui la incarcat pentru ca cele 3  “butoane” cu functie tactila de la baza display-ului nu sunt active cand telefonul e in standby. Dar ce te faci daca nu esti in preajma unui incarcator?

Nu stiu daca Apple a avut in vedere aceste aspecte si a pastrat mai multe butoane pe idevice-uri dar este evident ca reducerea modalitatilor de acces in telefon nu poate fi benefica decat daca atribui functii noi si butoanelor virtuale.