Se pare ca lucrurile nu ies mereu asa cum isi planifica Mark Zuckerberg. Dupa ce a inscris Facebook la Bursa si actiunile s-au devalorizat alarmant (de la 45$/actiune la 26,85$/actiune), noua gaselnita, Facebook Home, lansata cu mare pompa impreuna cu un telefon “mediocru” de la HTC, s-a dovedit un mare fas.

Facebook Home nu este altceva decat un launcher pe baza de Facebook, Facebook Messenger, nepersonalizabil si care are multe minusuri.

Am scris despre experienta mea cu FB Home la cateva zile dupa lasare. Poti gasi impresiile mele aici. Tot despre FB Home scriam un material in care povesteam despre succesul lancher-ului lui Zuckerberg la cateva ore de la lasare.

Stirile despre faptul ca Facebook Home a fost descarcat de 500.000 de ori m-au amuzat teribil. Mare performanta! Nu am vazut nicio statistica despre cati si-au dezinstalat dracovenia la doar cateva ore de utilizare.

Acum, FB Home este disponibil in multe tari, printre care si Romania. Tot pe un numar restrans de terminale (Samsung Galaxy S3, Galaxy Note 2, HTC One, One X si One X+). In continuare, in PlayStore, Facebook Home primeste calificative nasoale iar rating-ul aplicatiei este de doar 2.2. Sunte peste 7.300 de useri care au dat 1 stea dupa cum se poate observa in graficul capturat de pe Play Store.

Screen Shot 2013-04-28 at 8.00.40 AMScreen Shot 2013-04-28 at 8.00.51 AMGraficul evolutiei descarcarilor launcherului FB Home spune multe. Se pot distinge doua etape. Prima etapa de crestere si apoi descrestere se refera la momentul lansarii in USA, iar a doua etapa de crestere si descrestere se confunda cu disponibilitatea in mai multe tari.

Reactia de curiozitate a utilizatorilor este clara ceea ce a dus la cresterea descarcarilor. Pe masura ce lumea s-a lamurit cu ce se mananca FB Home a venit, inevitabil, si panta descendenta.

Probabil ca va mai exista o pulsatie atunci cand Facebook Home va deveni accesibil pentru o gama mai mare de terminale.

Sunt curios daca HTC face fata cererilor de terminale HTC First!