Dupa analiza care a starnit atatea controverse referitoare la preturile practicate de resellerii romani la produsele Apple, iDante.ro revine cu o demascare la fel de interesanta.

Domeniul on-line din pacate nu este reglementat de nimeni. Poti lua tepe, se poate face bisnita in liniste ca nimeni nu este tras la raspundere. Veti spune ca exista OPC. Mda, cati dintre voi au avut castig de cauza la OPC in fata unor magazine mamut?

Zilele trecute am dat peste o oferta EXTRAORDINARA venita de la Flanco. Pentru orice achitizitie facuta primesti TVA-ul inapoi. Hmm, am mai auzit povesti din astea si am inceput sa caut stelutele din subsolul anuntului. Stelute nu am gasit semn ca promotia era pe bune!

De abia aici vine marlania. Promotia este valabila atat pe magazinul on-line cat si la orice magazin Flanco din tara. Avantajul cumparaturilor on-line este ca poti face usor comparatie intre preturi.

SURPIZA!!! Preturile practicate de Flanco sunt printre cele mai mari din online astfel incat reducere de care benficiezi este praf in ochi. La fel de bine poti cumpara de la orice magazin on-line cu acelasi pret la care ajungi dupa fabuloasa reducere de la Flanco.

Manevra nu e noua. Maresti adaosul comercial inainte de promotie si le dai la prosti o reducere ca sa le iei fata, dar care, de fapt, este egala cu ZERO. Cei care practica astfel de marlanii stiu ca nu ai cum sa demonstrezi ca pretul de acum este cel corect si ca nu s-a operat o crestere inainte de promotie si chiar pe asta mizeaza!

Am selectat mai jos 2 produse la intamplare, dar situatia se regaseste la oricare dintre articolele vandute acum de FLANCO. Daca iei modelul pe care il cauti si il introduci in Price.ro vei avea o surpriza neplacuta!

Masina de spalat vase 1.599 la FLANCO. Dupa recuperarea TVA pretul devine 1.295 lei

Comparatie de pret pentru acelasi model de masin de spalat vase pe Price.ro. Dupa cum se observa numele cunoscute din comertul on-line (ElectroFun, DOMO, Altex)practica preturi aproximativ egale. De exemplu la DOMO imi cumpar acelasi model la acelasi pret!

Televizor Plasma 3D Samsung. La Flanco costa 4.499 lei. Dupa returnarea TVA pretul devine 3.644 lei.

Acelasi model pe Price.ro, tot la magazine on-line mai cunoscute, il gasesti cu pret asemanator celui dupa reducere. Poate chiar mai ieftin!!!

Stiu ca magazinele sunt disperate pentru ca vanzarile au scazut din cauza crizei, totusi practicile astea mi se pare de o nesimtire fara margini!
Si cei mai afectati de genul asta de FURT sunt cei care intra in magazin, dau cu nasul de “promotie” si arunca cu banii, neputand face o comparatie de preturi.

Bah, da voi chiar ne credeti prosti? HALAL!
Sfatul meu este sa cascati ochii cat cepele cand va loviti de astfel de “promotii”!!!