Daca esti o televiziune in plin declin, ai probleme financiare si ai impresia ca esti lucrata de forte oculte, apelezi la orice mijloace si profiti de orice moment ca sa iti mai faci putina publicitate.

Asta s-a intamplata astazi cu marsul de “solidaritate” organizat de Realitatea TV. Sub umbrela solidaritatii cu urmasii victimelor atentatului din Boston de pe 15 aprilie, Realitatea a vazut o buna ocazie sa isi mai faca putina promovare.

“Mars de solidaritate”, “corp comun in lupta impotriva terorismului”, “condamnarea terorismului”, sunt doar cateva dintre lozincile rasunatoare care au fost rostite de diversi dornici de aparitii TV prezenti la mars.

Sa inteleg ca teroristul se uita la transmisiunile tv ale Realitatii si, manat de remuscari, a lasat depoarte bomba la care tocmai lucra luminat fiind de spiritul de iubire si de pace care ii unea pe cei prezenti la eveniment. Si, mai mult decat atat, constientizand ca nu are nicio sansa in fata poporului global care lupta impotriva sa a ramas mut de uimire!

Ma intreb daca locuitorii orasului Boston ar fi organizat imediat o competitie de solidaritate cu locuitorii Bucurestiului loviti de un eventual atentat? Ma intreb de ce trebuie sa fim atat de lingai si de dornici de iesit in prim-plan?

Realitatea TV nu a facut nimic altceva decat sa manipuleze emitional niste mase, stiind ca acestea vor rezona cu o cauza nobila. Dar motivul principal a fost simplu: PROMOVAREA.

Si este trist ca, la adapostul unui pretext cu incarcatura emotionala, profita o companie privata.

Crosul “Run for Peace, Run for Boston” se putea numi simplu “Run for Health, Run for your future”. Mai avea acelasi impact? Mai veneau vedetele cu duiumul sa pozeze in aparatoarele pacii mondiale?

Suntem plini de ipocrizie. Repet, lumea rezoneaza cu victimele unui atentat petrecut in LUMEA CIVILIZATA, dar noi, rasa suprema, consideram josnic si nedemn sa reactionam cand americanii ucideau zeci de nevinovati in Iraq, din GRESEALA! Intr-un razboi care nu le apartinea, pentru motive care s-au dovedit a fi!

Sper ca Realitatea TV a obtinut ce si-a dorit. O natiune mai sanatoasa si un rating demn de o cauza mai buna!