In ciuda campaniilor agresive de pe toate pietele lumii, cu bugete de miliarde de dolari, Samsung pare sa nu fie imuna la pierderile surpriza de pe bursa.

Pentru prima data in 9 luni, coreenii vad cum se scurg la bursa, intr-o singura zi, 12 miliarde $ din valoarea de capitalizare. Asta pe fondul ingrijorarilor partenerilor ca noul model, Galaxy S4, nu se va vinde conform asteptarilor.

Uh, really?

Exista serioase preocupari in randul investitorilor cu privire la strategia Samsung. Mai ales pe linia Galaxy S4, unde coreenii au ales sa scoata deja o versiune mai ieftina (S4 Mini) care se poate sa micsoreze din marja de profit a modelului de top.

Aceste miscari pe bursa si ingrijorari ar fi cauzate de o analiza a J.P. Morgan conform careia vanzarile modelului Galaxy s4 pentru trimestrul al treilea ar putea fi dezamagitoare, in ciuda cifrelor sforaitoare de la lansarea din aprilie.

De asemenea cererea pe lantul de aprovizionari, incepand cu luna iulie, ar fi scazut cu cate 20-30% (pana la 7-8 milioane de unitati) fata de 10 milioane.

Samsung stocksvia Wall Street Journal