Ieri mi-a atras atentia o “stire” de pe site-ul Realitatea, dar am fost prins cu ceva treaba si nu am avut timp sa comentez. O fac acum pentru ca articolul este un exemplu de “jurnalism” romanesc de o prostie fara margini.

Ni se aduce la cunostinta despre o jurnalista care a fost luata pe sus de un val de 20 de metri si care a reusit sa supravietuiasca. Stirea intriga daca ii vezi titlu atat de bombastic. Am fost manat de aceeasi curiozitate ca probabil multi altii si am intrat pe Realitatea.net ca sa citesc detaliile acestei patanii.

Pentru ca stirea sa fie si mai credibila exista si un clip video (mare gresala!) in care se vede jurnalista stand cu spatele la tarm pentru ca, la un moment dat, sa existe un val care se loveste de mal, probabil de niste stabilopozi, urmand o perdea de apa care se inalta la cel mult 4 metri (judecand dupa proportiile jurnalistei nu cred sa fie mai mult de atat), apa care cade peste domn’soara!

De aici si pana la valul de 20 de metri este o distanta enorma. Si e plina Realitatea de ziaristi din astia. Dar bine ca ne place sa folosim “breaking news”, “prime time news” etc. Cum spuneam si aici, asta nu tine loc de scoala!